Return to event listing

Happysad

Don't Miss Out
Time: Friday 8.00pm
Cost: £17

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, sprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie około 1000 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i dwie platynowe oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty.

W październiku 2005 ukazał się drugi album zatytułowany „Podróże z i pod prąd”, który obecnie ma status złotej płyty.

W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty – Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.

1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. W połowie września album zyskał status najlepiej sprzedającej się płyty w Polsce (OLIS). Album ma status złotej płyty.

Koncertowe wydawnictwo DVD happysad “Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.

19 października 2009 miała miejsce premiera czwartego premierowego krążka pod tytułem “Mów mi dobrze”. Obecnie album ma status platynowej płyty.

W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne wydawnictwo nosi nazwę “Ciepło/Zimno” i znajduje się na nim 12. piosenek plus ukryty utwór ,,Stare miasto”. Autorem okładki płyty jest rysownik Dawid Ryski. Premiera płyty miała miejsce 5 września 2012 r. I już w pierwszym tygodniu zawitała na pierwsze miejsce OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Album ma status złotej płyty.
4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty.

Skład zespołu:

Kuba Kawalec – wokal, gitara

Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal

Artur Telka – bas

Jarek Dubiński – Dubin – perkusja

gościnnie na koncertach:

Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal

Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe

Dyskografia:

„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)

„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)

„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)

„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)

„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)

„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)

„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)

„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)

„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)

„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. (Złoty Melon)

„Jakby nie było jutra” – 2014 r. (Mystic Production)


Other upcoming events...

  • Wolfsbane

    This is the beginning of the story. Four guys from Tamworth, England. They were a band made by their...

    2018 Wolfsbane
  • Sean McGowan (Full Band)

    Seán McGowan released his debut album, Son of the Smith, through Xtra Mile Recordings in M...

    2018 Sean McGowan
  • The Room & Last Flight to Pluto

    THE ROOM are a melodic rock band from the Southeast of the UK. The five band members bring together ...

    2018 The Room
  • Madison Heights Motown Funk & Soul Christmas Party

    PAV Events are proud to announce that once again Madison Heights will bring their Soul & Motown s...

    2018 Madison Heights
  • Tenderlore, The Chateau Bateau Band, The Dead Freights, James Baxter

    2019 Tenderlore
  • Retro Night III

    Butterfly Collective present their 3rd Retro night and the finest post Christmas/Pre New Years night...

    2018 Retro Night III
  • New Years Eve / Sylwester 2019 - Southampton

    Info in English Below Coroczny Bal Sylwestrowy w Southampton Wstep od godz. 20:00 Cena £40 od ...

    45198374_1360442254096990_8693450493608853504_n
  • ...70's/80's D.I.S.C.O Eve...

    2019 Disco
  • I Am The Manic Whale & The Blackheart Orchestra

    I Am The Manic Whale

    Members Ben Hartley: drum kit, percussion, vocals Mich...

    2018 I Am The Manic Whale
  • AQUARIA - RuPaul's Drag Race Winner

    AQUARIA TICKETS ON SALE NOW! Book at  More Info Book Now

    Aquaria-drag-race_640x345_acf_cropped